Home / Kinderzwerfboeken

kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken, ook voor jou!

Zwerfboeken zijn voor en van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen.

klik op de foto voor een video hoe wethouder Vos onze zwerfboeken hoek opent

Zwerven maar!

Stuur jij een zwerfboek op avontuur en weet je nog niet waar je het neer gaat leggen? Wat dacht je van in de bus, trein of misschien zelfs in iemands fietstas of bij de dokter? En hoe weet je nou dat ‘jouw’ boek gevonden is? We geven je graag antwoord en tips!

  • Laat een zwerfboek achter in de bus of trein

Misschien ga je wel iets leuks doen of op reis naar je opa en oma, neem dan eens een zwerfboek mee op avontuur. Laat het boek achter op je stoel, zodat andere kinderen het boek mee kunnen nemen om te lezen.

  • Doe een zwerfboek cadeau

Wat is er nu leuker dan een spontaan cadeautje? Pak een boek leuk in en doe het cadeau aan één van je vriendjes of vriendinnetjes. Vergeet er niet bij te zeggen dat ze het boek na het lezen weer op zwerftocht moeten sturen.

  • Stop een zwerfboek in een kinderfietstas

Zo weet je zeker dat het boek direct bij een ander kind terechtkomt. Is het een open fietsmand? Zorg dan dat het niet regent.

  • Leg een zwerfboek neer in de wachtkamer van de tandarts

Geen zin in een bezoekje aan de tandarts? Wel als je een zwerfboek meeneemt! Laat het boek achter in de wachtkamer, zodat een ander kind dit kan lezen.

 

Klik hier voor een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt. Dit zijn plekken waar je een zwerfboek kunt brengen of halen óf allebei!