Nieuwsbrief mei-juni 2011

De afgelopen maand is het precies 2 jaar geleden dat de Speel-O-Theek nieuwe stijl haar deuren opende in het pand tegenover de Apotheek de Weide. Met o.m. dank aan de Stichting Noorderbrug, die de inrichting van onze ruimte heeft voorgefinancierd. En niet te vergeten het grote enthousiasme van de meer dan 20 vrijwilligers, onder aanvoering van Huub en Dorine Boontje, die zich vorig jaar vanwege hun verhuizing uit het bestuur hebben teruggetrokken. Deze leemte is gelukkig weer snel ingevuld, zodat er weer een compleet en enthousiast bestuur is.

Bij een onlangs gehouden bijeenkomst van speel-o-theken in Drenthe bleek, dat we verreweg het grootste aanbod spelmateriaal beschikbaar hebben. Ook bij het aantal vrijwilligers staan we nummer 1. Dat is nog niet het geval bij het aantal leden, want die zijn natuurlijk het meest belangrijk. Dus neem eens een familielid en/of vriend(in) mee.

U hebt de afgelopen 2 jaar gezien dat het materiaal fors is uitgebreid en de service is toegenomen. Sinds kort is ook (nagenoeg) de hele collectie spelmateriaal op een computer in de Speel-O-Theek te bekijken. Met dank aan de vrijwilligers van de Stichting Noorderbrug.

Naast het uitlenen van spelmateriaal organiseert de Speel-O-Theek ook diverse activiteiten. We heten niet voor niets UITLEEN- en ACTIVITEITENCENTRUM. Op korte termijn staan er 2 heel leuke activiteiten gepland:

  1. Woensdag 1 juni vanaf 14.00 uur: De Nationale Speeldag. Kinderen vanaf 6 jaar zijn dan van harte welkom en kunnen dan helemaal gratis gebruik maken van ons speelgoed. Een mooie gelegenheid om veel nieuw (binnen- en buiten-) speelgoed te bekijken en uit te proberen.
  2. Op zaterdag 18 juni a.s. doet de Speel-O-Theek mee met de bekende Garage-verkoop. Op die dag (van 9.00 tot 16.00 uur) bieden wij speelgoed aan dat is afgeschreven of overbodig geworden. Daarnaast geven wij onze leden de mogelijkheid om speelgoed en andere kleine huishoudelijke artikelen, die u thuis niet meer gebruikt, op de vrijdag ervoor langs te brengen. Van de opbrengst van deze Garage-verkoop kunnen wij weer nieuw spelmateriaal (ook voor kinderen met een handicap) aanschaffen.

Dus voldoende aanleiding om ons weer eens te bezoeken en uw kinderen de gelegenheid te bieden te spelen met zeer gevarieerd speelgoed.

Namens alle vrijwilligers van de Speel-O-Theek Hoogeveen.

Geu Sturing, secretaris/pr