Nieuwsbrief maart 2011

{gallery}nieuws_maart_2011{/gallery}

Hallo allemaal,
De NL-DOET-dag bij onze speel-o-theek op 18 maart 2011 is een groot succes geworden. In totaal zijn ruim 15 vrijwilligers (waaronder een aantal uit eigen gelederen) bezig geweest met een paar leuke klussen.

Uiteraard werd iedereen ontvangen met een kopje koffie en daarna werden de mensen verdeeld over een 3-tal klussen. De aanpassingen aan de inname- en uitleenbalie waren al bijna klaar, waarna deze werden voorzien van een strakke verflaag. ’s Middags was dat weer droog, waardoor onze leden met nog meer service hun geleende speelgoed konden omruilen.

Er waren een aantal speelgoed-bouwpakketten aangeschaft (heel voordelig), maar voordat dit uitgeleend kon worden moest dit nog geschuurd, geverfd en/of gelakt en in elkaar gezet worden. Een nauwkeurig werkje dat met veel enthousiasme werd uitgevoerd.  Gelijktijdig werd ook nog de gitaar gerepareerd, zodat die ook weer uitgeleend kan worden.

Omdat het buiten-speel-seizoen aanbreekt, moest de ‘garage’ hiervoor beter ingedeeld worden. Er zijn een aantal stellingen en nieuwe planken gemonteerd, zodat bezoekers een beter
zicht hebben op al dit mooie speelgoed. Zeker de moeite waard om eens te komen kijken naar de nieuwe trekkers, skelters, trampolines, skippyballen, kruiptunnels, speelhuisjes, enzovoort.
Voor de lunch verzamelde iedereen zich rond de grote tafel in onze speel-o-theek. Een plek waar bezoekers ruim kunnen zitten en genieten van een (gratis) kop koffie. Onze voorzitter Frans Noorman zorgde voor een prima lunch met heerlijke broodjes. Dat was heel erg gezellig en ontspannen.

Na de lunch werden de ‘klussen’ met vernieuwde energie weer opgepakt, waarna zo tegen vieren de bel luidde. Het dankwoord van de voorzitter was inspirerend en hartverwarmend. Op deze manier iets doen voor anderen geeft een heel goed gevoel.
Wilt u dat gevoel ook af en toe beleven? Stuur even een mailtje, dan krijgt u informatie over: vrijwilliger bij de speel-o-theek. Of kijk op onze website bij informatie/vacatures.

Geu Sturing, secretaris en public relations.

Nieuwsbrief SPEEL-O-THEEK-HOOGEVEEN Maart 2011 in pdf-formaat? Klik hier! 41.43 Kb