Nieuwsbrief februari-maart 2011

SPEEL-O-THEEK HOOGEVEEN & NL-DOET.

Hallo allemaal!

De afgelopen weken hebben we heel vaak de oproep voor de vrijwilligersdag in maart 2011 op de radio gehoord. Deze actie, die wordt georganiseerd door het Oranje Fonds Nederland, is ook dit jaar weer omarmd door de Speel-O-Theek Hoogeveen. Op de website www.nldoet.nl leest u hier meer over en kunt u ook onze ‘klus’ vinden.

 

Wat gaan wij doen op vrijdag 18 maart as: We willen meer service bieden aan onze leden en (uiteraard) het assortiment speelgoed uitbreiden. Daarvoor zijn we alvast begonnen met het aanpassen van de uitleenbalie. Omdat het ‘buiten-speel-seizoen’ eraan komt, is het buitenspeelgoed uitgebreid met heel leuk materiaal, dat nu nog gedeeltelijk boven op elkaar staat. Daarom gaan we de opslagruimte voor dat buitenspeelgoed opnieuw inrichten. Er moeten een aantal planken aan de wand worden bevestigd, zodat u beter kunt zien wat we allemaal hebben. We hebben ook nog speelgoed-bouwpakketten aangeschaft en die moeten nog in elkaar gezet worden en voorzien van een verf- en/of laklaag. Al met al heel leuke klussen, die overwegend binnen kunnen worden uitgevoerd. Onze klus is officieel goedgekeurd door het Oranje Fonds en daarvoor krijgen we            € 500,- subsidie voor tegemoetkoming in de materiaalkosten.

Naast de inzet van een aantal ‘eigen’ vrijwilligers zijn we nog op zoek naar een vijftal mensen die ons bij deze klussen willen en kunnen helpen. We beginnen om ca. 9.30 uur en willen niet langer doorgaan dan tot ca. 16.00 uur. Voor koffie en broodjes wordt gezorgd. Meldt u aan door middel van een telefoontje of een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt zich ook aanmelden voor een dagdeel of een aantal uren.

Naast deze eenmalige activiteit zijn we ook nog op zoek naar een paar vrijwilligers/sters, die een paar uurtjes per maand beschikbaar hebben (binnen een leuk team) voor diverse werkzaamheden en activiteiten in onze Speel-O-Theek. Kijk ook maar eens op onze website bij informatie/vacatures.

Wij zien uw reacties met belangstelling tegemoet.

 

Namens het bestuur en vrijwilligers:                                            Geu Sturing, secr/pr

Hoogeveen, 28 februari 2011.