afsluiting 2013

De OPEN DAG leverde spontaan een aantal nieuwe abonnees op, die direct konden profiteren van een speciale kortingsactie. Tot 31 december as krijgen zij € 10,- korting op een jaarabonnement. (€ 22,50 ipv € 32,50). Dat is na één keer lenen al direct terugverdiend. Ook bestaande abonnees kunnen van deze actie profiteren: Breng een nieuwe abonnee aan en je krijgt ook zelf die korting bij de verlenging van je jaarabonnement. Eén Sinterklaaskado kost tegenwoordig al meer dan één jaar elke 6 weken maximaal 3 stuks speelgoed (+ puzzel) lenen. Weten uw buren, collega’s, vrienden en familie dit al? Zet het maar eens op uw facebookpagina.

Ook tijdens de Open Bedrijven Dagen was de Speel-O-Theek actief. Er was een standje in het pand van Yarden opgesteld, waar onze Themakoffer ROUW werd gepresenteerd. Een compleet overzicht van al onze Thema’s vindt je op onze website.

Lees meer

Nieuwsbrief september/oktober 2013

Hallo allemaal,

Na de zomervakantie, waarin de Speel-O-Theek beperkt geopend was, zijn we nu weer op volle toeren bezig. Dank zij de sponsoring van de Rabo-bank en Univé zijn intussen alle 15 Themaboxen compleet. Op onze website kunt u lezen welke dat zijn.

Daarnaast hebben we ook weer een flink aantal nieuwe spelen aangeschaft: Een Thomas-treinset met looping; jeux de boule voor kinderen; een waterspistool; hoola speedbal met licht; een gezinscaravan van Playmobil; een little tikes loopauto en nog veel meer. In totaal staan er nu meer dan 1600 verschillende artikelen in onze Speel-O-Theek.  Daar kunt u echt van profiteren.


Beschilderde schuurdeur

Om nog duidelijker aan te geven waar wij gevestigd zijn, heeft graffiti-kunstenaar Mattias onze schuurdeur onder handen genomen. Met een fantastisch resultaat als gevolg. Tijdens onze openingstijden kunt u geheel vrijblijvend eens komen kijken naar al deze nieuwe ontwikkelingen. Daarbij zou het slim zijn om een buurvrouw of vriendin mee te nemen, die nog geen abonnee is. Tot eind december 2013 krijgen nieuwe abonnees een flinke korting op een jaarabonnement en als u deze nieuwe abonnee meeneemt, dan krijgt u bij de verlenging van uw jaarabonnement dezelfde korting.

Op 7 september jl was de Speel-O-Theek ook aanwezig met een
stand en een groot speelveld tijdens UITdagenD Hoogeveen.
De kinderen waren erg enthousiast over ons getoonde (buiten)
speelgoed. Veel ouders hadden moeite om hun kinderen weer
mee naar huis te krijgen.

Tot slot: de OPEN DAG van de Speel-O-Theek; op zaterdag 5 oktober 2013. Van 11 tot 16 uur. Een groots spektakel wordt dat. Binnen kort krijgt u daarvoor de poster met alle informatie toegezonden. Plak die op uw raam en kom langs op de OPEN DAG.

Met  vriendelijke groet.

Geu Sturing, secretaris/pr

 

Nieuwsbrief januari 2013

Hallo allemaal,

Een korte terugblik op het afgelopen jaar laat zien dat onze vrijwilligers heel veel activiteiten hebben ondernomen om de voordelen van de Speel-O-Theek nog beter in het zonnetje te zetten. Er is veel nieuw materiaal binnengekomen, waarvan hieronder een paar voorbeelden:

In de vorige Nieuwsbrief hebben we al de Themaboxen de Tandarts, Omgaan met Geld, Zindelijkheid, het Circus, Geboorte en Zwemmen genoemd. Daar zijn bijgekomen: het Ziekenhuis en Kind en Muziek en er staan nog meer Themaboxen in de planning.

Deze groei in activiteiten zorgde ook voor een groei van het aantal abonnees, onder meer van instellingen zoals peuterspeelzalen, kinderopvangorganisaties en scholen. Ook zij hebben ontdekt dat het veel leuker en voordeliger is om speelgoed te lenen dan regelmatig te moeten kopen.

Een hoogtepunt in het afgelopen jaar was de onthulling van het sponsorbord door burgemeester Karel Loohuis en de overhandiging van een cheque van de Rabobank Zuid-West Drenthe. In de huis-aan-huis-bladen en het Weide Nieuws (het medede-lingenbulletin van wijkvereniging de Weide) heeft u een uitgebreid verslag kunnen lezen.

Ook in 2013 ontvangen wij u graag en (indien nodig) adviseren wij u welk speelgoed het best bij uw kind past.

Met  vriendelijke groet.
Geu Sturing, secretaris/pr

Nieuwsbrief november 2012

Hallo allemaal,

De afgelopen maand was het ‘Feest’ in de Speel-O-Theek.

Op 3 oktober hingen er allemaal ballonnen en vlaggetjes en er liepen veel mensen rond.

Een vertegenwoordiging van de Rabo-bank Zuid-West Drenthe overhandigde ons een cheque van € 1000,- voor de ontwikkeling van de zgn. Themaboxen en burgemeester Karel Loohuis onthulde ons nieuwe sponsorbord. Een verslag van deze feestelijke middag heb je kunnen lezen in één van de huis-aan-huis-bladen.

De eerste serie Themaboxen zijn intussen gereed en worden al uitgeleend.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2012

 

Hallo allemaal,

Deze week beginnen ook hier de schoolvakanties. En hopelijk wordt het dan echt zomer. Kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Dan is het wel mooi dat er bij onze Speel-O-Theek er een ruime keuze aan buitenspeelgoed

beschikbaar is. En mocht het toch eens een dagje regenen: We hebben meer dan 1500 verschillende spelen en spelletjes, dus niemand hoeft zich te vervelen. Daarbij mag nog wel eens worden vermeld, dat we ook veel materiaal hebben voor

kinderen (en volwassenen) met een handicap, zoals voor autisten, blinden, etc.

Ook voor een kinderfeestje kunt u bij ons terecht. We hebben een paar erg leuke ‘feestkisten’ met verkleedkleren en accessoires voor o.a. prinsesjes en piraten. Dat is al menig keer een groot succes gebleken. Kom even kijken; reserveren is aanbevolen.

 

In de vorige Nieuwsbrief hebben we het al even genoemd: Themakisten.  Naast het thema Tandarts/tanden poetsen zal direct na de vakantie ook de Themakist Omgaan met geld beschikbaar komen. Voor de ontwikkeling van een aantal themakisten hebben we een financiële bijdrage ontvangen van een bekende bank. U zult daar in september wel meer over lezen.

 

*Omdat in deze vakantieperiode ook een aantal medewerkers/vrijwilligers van de Speel-O-Theek met vakantie zijn, is de Speel-O-Theek van 21 juli t/m 2 september 2012 alleen geopend  op dinsdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Wilt u ook voor het terugbrengen van speelgoed hiermee rekening houden?

 

Tot slot: Er zijn nog veel mensen die onvoldoende in de gaten hebben dat het lenen van speelgoed vele malen goedkoper is dan kopen. Wij vragen dan ook uw hulp om deze mensen eens mee te nemen naar de Speel-O-Theek. Dan kunnen ze het zelf zien en eens uitproberen.  Alvast bedankt.

 

Met  vriendelijke groet (en graag tot ziens).

Geu Sturing, secretaris/pr